2010. április 8., csütörtök

A kocka el van vetve

Kedves Olvasók!
Kedves Kollégák!

Mindenek előtt engedjétek meg, hogy örömmel tájékoztassalak Benneteket, hogy a Szabad Alkotók blogja éppen a mai napon ünnepli 1 éves szülinapját!




BOLDOG SZÜLINAPOT SZABAD ALKOTÓK!

(Az elmúlt napok fejleményei miatt sajnos a megkezdett cikksorozatom folytatása egy kicsit csúszik, ezért türelmeteket kérem. De mindenképpen lesz folytatás!)

Az élet azonban egy kicsit átrendezte a prioritásokat, és ezért ahogyan azt már megszokhattátok, elsőként ismét a száraz tények ismertetése kerül előtérbe. Ha a blogbejegyzés címében valamiféle baljós előjelet véltetek felfedezni, akkor - sajnos - nem tévedtetek. A tények tükrében valóban komoly határkőhöz érkezett a személyem és a jelenlegi szakmai kamarai vezetőség viszonya. A továbbiakat kifejezetten csak az erős idegzetűeknek ajánlom elolvasni, de őket is kérem, hogy minden ellentétes kísértés ellenére igyekezzenek a komolyságukat megőrizni.

Mi is történt? Kamaránk vezetői (BÉK és MÉK) az elmúlt másfél évi ténykedésükkel egy egyébként teljesen egyszerű és világos helyzetből sikeresen konstruáltak egy mára már szinte parttalanná és áttekinthetetlenné dagadt szakmaetikai szomorújátékot. Pontosan egy évvel ezelőtt tettem közzé a XII. kerületi Tervtanács egyik ülésének hangfelvételét:

http://szabadalkotok.blogspot.com/2009/04/xiikertervtanacs.html

A hangfelvételből és annak leiratából mindenki számára világos lehet, hogy indokolt-e bármiféle panasz a XII. kerületi Tervtanács hallható-olvasható eljárásával és annak módjával szemben. Aki úgy ítéli meg, hogy ez így van rendben, és az ott hallható hangnemet és metódust a tervtanács elé kerülő kollégáknak hivatalból szó nélkül kell tűrniük, azok magukra vessenek, és ne is olvasssanak tovább egyetlen sort sem.

A dürrenmatti szatírába illő fejlemények újabb fordulatot vettek: miután 2009 őszén 1 évre elsőfokon kizártak a kamarából, többszöri nekifutásra a MÉK másodfokú Etikai és Fegyelmi Bizottsága (EFB) súlyos eljárási hibákra hivatkozva megsemmisítette az elsőfokú határozatot, és új eljárásra kötelezte a Dél-Dunántúli Építész Kamarát (DDÉK). A MÉK EFB határozatát az alábbiakban teljes terjedelmében közzéteszem:

















Ezek után ne várjatok most tőlem valamilyen hangzatos csattanót, az ügy javarészt önmagáért beszél, és minden tekintetben nyilvánvalóvá teszi a jelenlegi kamarai vezetőség tehetetlenségét.

Egy dolgot azonban itt és most mindenképpen időszerűnek tartok közzétenni. Rögvest hozzá kell tegyem, hogy ezt korántsem csattanónak tekintem, hanem sokkal inkább a kamarai vezetőségünk által rendezett szomorújéték egyik legszívszorítóbb drámai pillanatának.

A fenti MÉK Etikai-Fegyelmi Bizottsági határozatot Szalay Tihamér EFB elnök jegyzi.

Vélhetően szakmai szervezetünk egyik mélypontja, és remélem, hogy ennél mélyebb már többé nem lesz, hogy az a Szalay Tihamér elnököl a kamaránk etikai bizottságának élén, akiről Bayer Zsolt a Magyar Nemzet 2000.05.13-i számában "Új moralisták, farizeusok" címmel az alábbi cikket jelentette meg:

http://www.mno.hu/portal/3605?searchtext=Új%20moralisták

Itt most szünetet kell tartanom, mert magam sem tudnám a tárgyszerűség medrében tartani a továbbiakat. Majd később folytatom, ha újból sikerül erre a pályára visszaterelnem önmagamat.

Őszintén sajnálom. Mindannyiunk miatt. Igen, én kérek bocsánatot...

Úgy gondolom, eljött az ideje a valódi rendszerváltásnak a mi szakmai közösségünkben is. Ennyire egy születésnapot ritkán sikerül elrontani...

ÓT

1 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Szeretnék egy könyvsorozatot a figyelmedbe ajánlani. Öt részes.
    http://konyv-konyvek.hu/ot_konyv_a_regi_epiteszetrol_5_festesek_burkolatok_uvegek_gepeszet

    VálaszTörlés